Diensten Specifiek Voor Uw Branche

Vergeet een standaardoplossing. De screenings- en identiteitsdiensten van Sterling zijn ontworpen om te voldoen aan de specifieke behoeften van uw bedrijf en bedrijfstak.
Bekijk Hier Onze Diensten

Verklaring Omtrent Gedrag (VOG)

Als onderdeel van het screeningsproces kan een kandidaat gevraagd worden een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) te overhandigen.

Sterling helpt en begeleidt de sollicitant bij het proces om het certificaat te bemachtigen.

Een VOG is een document dat is geverifieerd door de Dienst Justis en waarin staat dat de desbetreffende kandidaat niet is veroordeeld voor eventuele misdrijven die relevant zijn voor het uitoefenen van de functie waarvoor hij/zij solliciteert.

Zodra de kandidaat over het VOG-certificaat beschikt, controleren wij de authenticiteit van het document en verifiëren we de gegevens van de kandidaat met de gegevens van de VOG.

Tot slot, uploaden we het rapport met de resultaten in ons systeem waarvan de werkgever een notificatie ontvangt en het rapport in de beveiligde omgeving kan bekijken om vervolgens een weloverwogen beslissing te kunnen nemen.

Diensten geschikt voor uw branche

Klik op de afzonderlijke checks voor meer informatie.

Een wereldwijd personeelsbestand vereist dynamische, diepgaande Pre Employment Screening door een ervaren screeningspartner. Met een toenemend aantal migrerende werknemers en organisaties die concurreren om toptalent uit de hele wereld, is het uitvoeren van uitgebreide wereldwijde verificaties nu belangrijker dan ooit. Als leider in wereldwijde achtergrond- en identiteitsoplossingen bieden wij een uitgebreide productsuite waarmee in 195 landen kan worden gescreend. Dankzij onze nauwgezette updates, blijven u en uw organisatie op de hoogte van wijzigingen in de wet-en regelgeving.

Niet alle antecedentenonderzoeken zijn gelijk en het verkrijgen van een volledig beeld van het criminele verleden van een kandidaat kan moeilijker zijn dan u denkt. Sterling onderscheidt zich door onze geavanceerde technologie, nauwkeurigheid en snellere doorlooptijden. Bovendien werken we samen met een groot aantal wereldwijde overheidsinstanties, zodat we perfect in staat zijn om het juiste niveau van antecedentenonderzoek aan te bieden voor elke vacature.

Vanzelfsprekend kunnen we ook relevante Criminal Background Checks uitvoeren in andere landen....195 landen om precies te zijn.

Omdat sociale media voor veel mensen een essentieel onderdeel van het dagelijks leven is geworden, is het niet verwonderlijk dat sociale media ook de manier van werven heeft beïnvloed. HR-professionals maken gebruik van online netwerkactiviteiten die helpen bij het werven. Het zoeken in sociale media levert essentiële informatie op die werkgevers helpt het risico op een slechte kandidaat te minimaliseren en een vertrouwd personeelsbestand op te bouwen. Dit gebeurt door proactieve identificatie van risicogedrag (bijv. onverdraagzaamheid, racisme, seksisme) met behulp van openbaar beschikbare online informatie.

Bepaalde functies vereisen een meer holistisch beeld van een kandidaat of bedrijf. Indien relevant voor de functie kunnen kredietcontroles van onschatbare waarde zijn om de lacunes op te vullen. Onze rapporten zijn vaak verplicht in gereguleerde sectoren zoals de financiële dienstverlening, waar functies kunnen bestaan uit verantwoordelijkheden op het gebied van management, boekhouding, financiële administratie of het verstrekken van leningen, en geven een onbevooroordeeld inzicht in de financiële betrouwbaarheid van kandidaten.

Het gebruik van vervalste documenten neemt toe. Door te kiezen voor een partner als Sterling, kunt u erop vertrouwen dat de informatie die u via onze beveiligde website ontvangt betrouwbaar en accuraat is. Dit helpt bij de bescherming van uw bedrijf. Sterling's rijbewijs check is een eenvoudige manier om de geschiktheid en betrouwbaarheid te beoordelen van sollicitanten voor wiens baan het nodig kan zijn om een bedrijfsvoertuig te besturen, of in gevallen waar een kandidaat moet voldoen aan de eisen van de industrie, vooral als ze uw bedrijf vertegenwoordigen op de weg.

Opleidingskwalificaties kunnen een sterk beeld schetsen van kandidaten, maar kunt u er zeker van zijn dat het beeld dat wordt geschetst ook echt juist is? Onderwijsverificatie is een eenvoudige en effectieve manier om de eerlijkheid en geschiktheid van uw kandidaten te controleren. Wij verifiëren de academische geschiedenis, de beroepskwalificaties en de professionele lidmaatschapsclaims van de kandidaten rechtstreeks bij DUO of onderwijsinstellingen, waarvan velen ons goed kennen. Wij vergelijken ook de beweringen van uw kandidaat met informatie in de officiële dossiers en signaleren u bij eventuele inconsistenties.

Sommige oneerlijke kandidaten zullen onvermijdelijk de waarheid verdraaien of ronduit liegen op hun CV in een poging om indruk te maken op een potentiële werkgever. De werkgevers verificatie van Sterling verzamelt feitelijke informatie over het werkverleden van uw kandidaat rechtstreeks van de bron – Bij de afdeling; Human Resources en/of Salarisadministratie. Wij vergelijken informatie over eerdere functies, data van indiensttreding en redenen voor vertrek en vergelijken deze met gegevens die door uw kandidaat zijn verstrekt.

Extended Global Sanctions doorzoekt miljoenen records wereldwijd en is afkomstig van buitenlandse overheden, rechtbanken, regelgevende handhavingsinstanties, wetshandhavingsinstanties en andere openbare en bedrijfseigen gegevensbronnen over de hele wereld. Een zoekactie naar restrictie-, sanctie- en uitsluitingsregistraties die worden bijgehouden door wereldwijde juridische en regelgevende handhavingsorganisaties. Deze zoekopdrachten leveren informatie op van meer dan 1.800 wereldwijde regelgevende handhavingsinstanties, sanctie-instanties, wetshandhavingsinstanties en financiële regelgevers.

Onze referentiechecks voegen diepte toe aan Pre Employment screenings rapporten. Door inzichten te leveren die rechtstreeks afkomstig zijn van de prestaties van uw kandidaat op de werkplek, zoals beschreven door hun voormalige leidinggevende en/of manager. Onze goed getrainde interviewers zijn experts in het verkrijgen van grondige antwoorden van opgegeven referenten, het hanteren van een conversationele benadering tijdens het interview, en het opvolgen van antwoorden met verdiepende vragen die zijn ontworpen om de meest nauwkeurige en gedetailleerde informatie te verkrijgen.

Sterling API

Of u nu een organisatie binnen de GIG economy bent die dienstverleners zo snel en veilig mogelijk indienst willen nemen of een werkgever met een eigen HR-platform, de API van Sterling kan helpen om met zo weinig mogelijk wrijving te voldoen aan de vraag naar inhuur, terwijl het risico van een slechte inhuur wordt beperkt. Onze technologie, in combinatie met tientallen jaren ervaring, helpt ons om alle bedrijven te voorzien van wereldwijde, schaalbare screening- en identiteitsoplossingen.

Ga aan de slag met Sterling

Hebt u meer dan 100 checks per jaar nodig, hebt u vragen, of wilt u chatten over oplossingen voor pre employment screening? We hebben het voor u op een rij gezet. Klik op de optie die het beste bij u past.

Word je gescreend? Klik Dan Hier